Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ψάξτε όποιον θέλετε στο internet απλά με μία φωτογραφία του!


Ένα νέο επαναστατικό λογισμικό που παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη, να εντοπίσει άτομα από φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.

Το Face.com ανέπτυξε μία πρωτοποριακή τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει αυτόματα, πρόσωπα σε site κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε online γκαλερί, συγκρίνοντας την εικόνα του κάθε χρήστη σε σχέση με μία που υπάρχει στη βάση δεδομένων του.
Αυτό σημαίνει με απλά λόγια οτι το αναλυτικό προφίλ ενός ατόμου μπορεί να εμφανιστεί απλά με μία ηλεκτρονική φωτογραφία του.

Το λογισμικό αυτό βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις αποστάσεις που έχουν τα μάτια, η μύτη και το στόμα στο πρόσωπο και σύμφωνα με την εταιρεία αυτό έχει κατά 90% ακρίβεια, όταν η εικόνα που υπάρχει στη βάση είναι καλή.

Μέχρι πριν λίγο καιρό το Face.com είχε περιορίσει τη διαθεσιμότητα του λογισμικού αυτού γιατί υπήρχαν ανησυχίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά τελικά για την ώρα η εταιρία διέθεσε το Photo Finder σε 5.000 προγραμματιστές έτσι ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές με ενσωματωμένο τον αλγόριθμο της εταιρίας έτσι ώστε να επιτρέπουν στους χρήστες να ψάξουν κάποιον στο internet με τη φωτογραφία του.

Τέλος οι ειδικοί πιστεύουν οτι σίγουρα πρόκειται να υπάρξουν ανησυχίες και πολλές αντιδράσεις σχετικά με την τεχνολογία αυτή και τις επιδράσεις της πάνω στο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου